logo-as-hibridi

hibrid / AS 3333

flexmax-logo
AS-3333

AS 3333

FAO 350

Opis hibrida

  • Tip klipa: Flex klip sa uglavnom 18 redova zrna, oklasak 10-11%, dužine 20-22cm.
  • Tip zrna: Zuban, svetlo žute boje zrna, veoma duboko zrno.
  • Srednje visoka biljka sa nisko postavljenim klipom. Vrlo čvrsto stablo i koren tako da nema problema sa poleganjem i lomom stabla. Vrlo brzo otpuštanje vlage iz zrna u vreme zrenja koje je pre svega omogućeno vrlo tankim oklaskom i opuštenom komušinom. Biljka ima izraženu osobinu „stay green“, tj. ostaje dugo zelena i celovita i u fazi pune zrelosti, znatno iznad proseka za ovu osobinu kod ranih hibrida. Hibrid vrlo dobro podnosi stres usled suše i visokih temperatura i ima dobar potencijal rodnosti.

Preporuka

  • Prevashodno za ranu proizvodnju suvog zrna i žetvu direktno u zrnu. Međutim zbog mogućnosti da produži klip u ređem sklopu pogodan je i za berbu i klipu, naročito u brdskom području i uslovima i ekstenzivnije proizvodnje. Berba u klipu je lagana i čista, a žetva u zrnu bez velikog procenta loma i oštećenja zrna.

Preporučeni sklop

Lošiji uslovi

65-67

x1000
biljaka/ha

Optimalni uslovi

72-74

x1000
biljaka/ha

Navodnjavanje

74-77

x1000
biljaka/ha
Scroll to Top
 

Agrosava was founded in 1990 in Belgrade. From the very beginning, the guiding idea was to create a specialized company in the field of plant protection. That idea led to partnership and close cooperation with several multinational companies, which continues today.

Contact information